Eekels I TBI believes in the future of Hydrogen!

Met de nieuw opgerichte afdeling 'Hydrogen Power Solutions' biedt Eekels oplossingen op gebied van duurzame elektrische energiesystemen op basis van waterstof voor de maritieme sector, de industrie en de bebouwde omgeving.

Waterstof als brandstof gaat de komende jaren een zeer prominente rol innemen in de energietransitie en in de samenleving. Beleidsmakers, kennisinstellingen en industrie onderschrijven de potentie van waterstof als zero-emissie energiedrager en zetten volop in op de ontwikkeling van technologieën, de productie en distributie van waterstof en de toepassing hiervan. 

Grootschalige en commerciële toepassing van waterstof als (elektrische) energiedrager vindt momenteel weinig tot niet plaats. De markt is nog terughoudend in de adaptatie van deze nieuwe en complexe technologie. Naast beschikbaarheid en commerciële aspecten kunnen er vele  technische en operationele vraagstukken worden geadresseerd die ervoor zorgen dat de implementatie momenteel nog niet grootschalig plaatsvindt.

Eekels is van mening dat de elektrische energie uit waterstof de komende jaren een prominente rol gaat innemen in de samenleving en heeft daarom de afdeling ‘Hydrogen Power Solutions’ (HPS) opgericht om samen met klanten en leveranciers de vraagstukken op te lossen en maatwerk oplossingen te ontwikkelen en te integreren:

"van Inventarisatie tot Realisatie"!

 

‘Hydrogen Power Solutions’ inventariseert, ontwikkelt, levert en integreert maatwerk oplossingen op basis van gestandaardiseerde en modulaire Fuel Cell stacks waarmee betrouwbare-, kosten- en energie efficiënte systemen worden geleverd.

‘Hydrogen Power Solutions’ inventariseert, engineert en integreert deze maatwerk oplossingen op basis van deze gestandaardiseerde en modulaire Fuel Cell modules, stellen die in eigen beheer samen en koppelen die aan onze welbekende power management en conversie systemen.

Hierdoor leveren we compacte, energie-efficiënte en betrouwbare systemen met lange levensduur, grote mate van flexibiliteit voor diverse toepassingen kunnen worden ingezet.

De mobiele,- en gecontaineriseerde oplossingen kunnen worden aangeboden in de range van 200 kW tot en met  c.a. 2 MW.

P. (Peter) Koetsier
Manager Hydrogen Power Solutions