Oplossingen

Multidisciplinair

De tijd dat projecten monodisciplinair werden uitbesteed ligt achter ons. De markt vraagt steeds meer om  partijen die het geheel overzien en zich niet alleen beperken tot hun deel. Software is in moderne systemen niet meer weg te denken en is vaak een spin in het web. Eekels heeft de ervaring om projecten multidisciplinair op te pakken. Onze software engineers kijken en denken mee met de andere disciplines in een project zodat vroegtijdig kan worden bijgestuurd en uiteindelijk een optimale inbedrijfstelling kan plaatsvinden. Cruciaal is de proceskennis en het onderkennen van de belangen en invloeden van de andere disciplines (met name werktuigbouw en elektrotechniek). Ook het betrekken van onze engineers in het voortraject werpt hierbij zijn vruchten af.

Procesoptimalisatie

Continu verbeteren is in zekere zin het doel van iedere ondernemer, plantmanager of hoofd productie. In de industrie is procesverbetering een permanent aandachtspunt. Tenslotte moet iedereen zijn best doen om concurrenten, klantbehoeften of milieuwetgeving voor te blijven. En elke procentpuntbesparing op energie of afval levert bovendien harde euro’s op. Met EPOS (Eekels Proces Optimalisatie Systeem) is het mogelijk om systematisch het productieproces te evalueren en bij te stellen.

Wegen en doseren

Eekels levert op basis van standaard besturingen en componenten weeg- en doseerinstallatie ’s voor de industrie. Bediening, visualisatie , receptuur en batchrapportage op basis van standaard software pakketten zijn hierbij het uitgangspunt. Of het nu gaat om zeer hoge doseersnelheden in de betonindustrie of zeer nauwkeurige afweegprocessen in de glasindustrie, wij bieden u de juiste oplossing. Afhankelijk van doseersnelheden, mogelijkheden tot fijn – en grof doseren, nadoseren en navalcorrectie kunnen wij uw proces optimaal inregelen.

Trainingen

Eekels heeft de beschikking over alle faciliteiten om inhouse trainingen te kunnen verzorgen. Zo is het mogelijk om klantspecifiek trainingen te verzorgen voor opgeleverde projecten, maar is het ook mogelijk om 'algemene' trainingen te volgen voor Siemens en de Eekels frequentieomzetter.

Samen met Siemens worden regelmatig de cursussen SIMATIC S7 Systeemcursus 1a/ SIMATIC S7 Systeemcursus 1b en SIMATIC s7 Service 1a (storingzoeken) gegeven.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

+31(0) 88 799 1 799
training@eekels.com