Refits & Conversies

WANNEER CONTINUÏTEIT TELT

Eekels heeft niet alleen veel ervaring met de bouw van nieuwe schepen, maar ook met conversies, kleine en grootschalige refits, (milieu-)upgrades en levensduurverlenging.

Van het vernieuwen van complete elektrische installaties tot het repareren of vervangen van onderdelen, Eekels kan u informeren over de nieuwste technologieën en adviseren over de voor- en nadelen van mogelijke aanpassingen of innovaties.

Ballast Water Behandelingssystemen

Vanaf 2024 moeten alle schepen die internationale reizen maken een goedgekeurd Ballast Water Behandelingssysteem (BWTS) aan boord hebben om aantasting van lokale ecosystemen in oceanen te voorkomen. Ook bestaande schepen zijn verplicht om zo’n goedgekeurd BWTS te installeren. Als onafhankelijke systeemintegrator is Eekels zeer actief op dit gebied en heeft wereldwijd inmiddels meer dan 300 BWTS succesvol geïnstalleerd tijdens refits.  

Walstroomaansluiting

Havens hebben doelstellingen om de uitstoot van CO2, lokale emissies en geluidsoverlast te verminderen. Een belangrijke bron van emissies en geluid zijn aangemeerde schepen op plekken waar geen walstroomaansluiting aanwezig is. Deze schepen gebruiken hun eigen scheepsmotoren of boordgeneratoren om de benodigde elektriciteit te kunnen genereren op basis van dieselolie. Door walstroomvoorzieningen kan de uitstoot worden gereduceerd. Eekels ontzorgt met verschillende refit-oplossingen voor walstroomaansluiting op bestaande schepen.

Münsterland

Eekels heeft van Scheepswerf Niestern Sander Repair BV in Farmsum de opdracht gekregen voor de refit van de elektrische installatie van het Münsterland. De veerboot is eigendom van AG Ems en maakt deel uit van de Borkumlijn en wordt samen met Ostfriesland ingezet voor de veerdiensten naar het Duitse eiland Borkum.

Meer referenties