Superjachten

DE HOOGSTE KWALITEIT VAN ONTWERP TOT NAZORG

Met meer dan 300 succesvol opgeleverde superjachten voor gerenommeerde werven in Nederland en daarbuiten, heeft Eekels haar sporen in de superjachtensector verdiend. Het bouwen van een superjacht is meer dan het installeren van kabels, generatoren, verlichting of een IT-systeem. Als onafhankelijk systeemintegrator plant Eekels de gehele installatie tot in de kleinste details met als doel optimale harmonie tussen elk afzonderlijk apparaat en elke geïnstalleerde kabel.

Door netwerken over het hele schip met elkaar te verbinden en te synchroniseren, creëert Eekels een unieke beleving. Eekels ontzorgt met:

 • energieopwekking, -omzetting & -distributie
 • elektrische voortstuwing
 • energiemanagement
 • scheepsautomatisering
 • walstroomaansluiting
 • audio*
 • video*
 • lichtregeling
 • informatietechnologie*
 • beveiliging
 • communicatie

* Wist u dat Eekels tot de top van AV/IT leveranciers behoort?

Voor deze zeer geavanceerde systemen kan Eekels een beroep doen op zijn eigen handelsmerken: Marpower en Marpower eXperience.

Een overzicht van enkele van onze projecten:

Technologische dromen

Eekels maakt van de volledige levenscyclus van uw jacht een heerlijke en zorgeloze reis. Eekels streeft ernaar technologische dromen te realiseren en stilstand te voorkomen door te letten op zelfs de allerkleinste details. Voor Eekels staan toegewijd vakmanschap en accuratesse centraal.

Eekels heeft ongelofelijk veel tijd en middelen gestoken in het realiseren van solide oplossingen voor ononderbroken energieopwekking, -distributie en elektrische voortstuwing. Energie is het begin van onze elektrische keten. Om het volledig functioneren van alle geïntegreerde systemen te garanderen, zorgt Eekels ervoor dat het netwerk met maximale precisie wordt aangelegd en uitgerust met de beste technologie. Nieuwe, duurzame technologieën, minimalisering van de ecologische voetafdruk, uitstootvermindering, digitalisering, circulariteit en energie-efficiëntie staan hoog op onze agenda. Zo kijken we bijvoorbeeld op een andere manier naar HVAC, formaat, gewicht, energie en besturing van producten. Het juiste ontwerp in combinatie met onze geavanceerde, toekomstbestendige producten maakt het verschil!

We staan voor u klaar

U kunt erop vertrouwen dat Eekels uw elektrische systemen met de grootst mogelijke zorg en deskundigheid ontwerpt en bouwt. Klaar voor jarenlang probleemloos gebruik. Ook na aanschaf kunt u op Eekels blijven rekenen door onze wereldwijde service. Van preventief, correctief en voorspellend onderhoud tot de levering van reserveonderdelen. Eekels helpt met noodreparaties, het opsporen van storingen, het verrichten van metingen en systeemanalyses. Onderhoud aan superjachten kost tijd. Tijd waarin er niet gevaren kan worden. Eekels minimaliseert deze kostbare downtime door het onderhoud te optimaliseren via remote support; technische ondersteuning op afstand waardoor de effectiviteit aan boord toeneemt.

Om aan de toenemende vraag naar elektrotechnische service & onderhoud van superjachten in het Middellandse Zeegebied te voldoen, heeft Eekels twee servicevestigingen in Spanje opgericht. We staan voor u klaar in Barcelona & Palma de Mallorca. Altijd!

Schip van het Jaar: Viva

Tijdens het Maritime Awards Gala op 7 november 2022 in Rotterdam ontvingen Feadship - Royal van Lent de KNVTS Schip van het Jaar Award voor hun superjacht Viva. Eekels is trots wederom een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan een winnend schip. Op de website van de KNVTS staat over de Viva: De Viva is een milieuvriendelijk 94 meter puur maatwerk Feadship met een geavanceerd hybride aandrijfsysteem. Hierdoor kan de Viva een comfortabele 12 knopen varen op diesel-elektrische stroom. De consistentie van het jacht in alle aspecten leverde het de 2022 Motoryacht of the Year award op tijdens de 2022 BOAT International World Superyacht Awards.

(Afbeelding website KNVTS)

Meer referenties