Eekels en Applikon Biotechnology werken 10 jaar samen

Eekels werkt al 10 jaar naar volle tevredenheid samen met Applikon Biotechnology.

Indertijd vond op een netwerkbijeenkomst van toeleveranciers in de medische industrie de eerste ontmoeting plaats tussen Eekels en Applikon Biotechnology. Hieruit is de inmiddels duurzame samenwerking tussen beide bedrijven ontstaan.

Applikon Biotechnology is wereldleider in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde bioreactor systemen van laboratoriumschaal naar productieschaal en staat bekend omdat zij gebruik maken van de nieuwste technologieën in de systemen, die zij op de markt brengen.

Met het motto "A Step Ahead" onderscheidt Applikon Biotechnology zichzelf van andere leveranciers. Door zich alleen te focusseren op het ontwikkelen van bioreactor systemen, is Applikon Biotechnology in staat om state-of-the-art apparatuur te produceren.

Tegenwoordig zijn er duizenden Applikon bioreactoren over de hele wereld in gebruik .De basis voor de ontwikkeling van nieuwe producten ligt in de sterke samenwerking met toonaangevende internationale universiteiten, instituten en (strategische) toeleveranciers.Eekels is één van die strategische toeleveranciers voor de assemblage van de geavanceerde besturingskasten.

De procesautomatisering van bioreactoren wordt uitgevoerd door middel van PLC gestuurde systemen zoals Siemens en Allen-Bradley. Voor de aansturing van de bioreactor wordt gebruikt gemaakt van de vertrouwde WAGO I/O componenten. Deze systemen worden veelal ingezet in de farmaceutische markt. Daarnaast zijn de besturingskasten zodanig van opzet dat de toepassing loopt van kleinschalige bioreactoren tot aan duizenden liter volumina. Applikon past daarin ook zijn in-huis ontworpen software toe, welke uitstekend aansluiten aan de proceswensen van de veeleisende farmaceutische klanten.

De samenstelling van de besturingskasten bestaat uit verschillende modules: het elektrische gedeelte, het gasgedeelte en het “natte” gedeelte.

Deze besturingskasten worden gebruikt in combinatie met de bioreactor die bestaat uit een glazen of metalen vat met een variërende inhoud van 1 tot 1000 liter.

Met de besturingskast (Bio Console) kan men invloed uitoefenen op processen, dit kunnen temperatuur wijzigingen zijn en toevoegingen van verschillende soorten gassen en/of vloeistoffen, waarna de gemeten waarden teruggekoppeld worden naar het besturingsprogramma.

Het behoeft geen uitleg dat Applikon Biotechnology hoge kwaliteitseisen stelt aan zijn toeleveranciers.

Eind december j.l. werd op een gepaste wijze stilgestaan bij deze 10 jarige samenwerking.

Stuur artikel door