Eekels feliciteert Royal Niestern Sander, Wagenborg, NAM en Shell UK met de KNVTS schip van het jaar award!

Afgelopen maandagavond zijn tijdens het Maritime Awards Gala in Rotterdam vijf maritieme prijzen uitgereikt, waaronder de KNVTS schip van het jaar prijs.

De Kroonborg is de winnaar geworden van deze prestigieuze prijs en was genomineerd in de categorie speciale schepen. Het schip is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de werf Royal Niestern Sander, Wagenborg, NAM en Shell UK. De jury reikte samen met de gastvrouw van de avond, Froukje de Both, de prijzen uit.

Eekels heeft een belangrijke bijdrage aan dit winnend schip geleverd. Eekels heeft de totale elektrische installatie inclusief de dieselelektrische voortstuwing ontworpen, geleverd en geïnstalleerd. Daarnaast heeft Eekels de alarmerings- en automatiseringsinstallatie verzorgd met een actief Power Management Systeem.

Het schip wordt ingezet voor onderhoudswerkzaamheden aan de productieplatforms van de NAM op de zuidelijke Noordzee. Dankzij innovatieve technologie, ontwikkeld in Nederland door Ampelmann, kunnen medewerkers het hele jaar door veilig van het schip naar het platform lopen om daar te werken: 'walk to work at sea' (W2W).

Stuur artikel door