Eekels I TBI levert belangrijke bijdrage aan succesvolle proefvaart “Thun Empower”

De “Thun Empower” bouwnummer FS452 is na een succesvolle proefvaart vanuit de Eemshaven door Scheepswerf Ferus Smit Leer overgedragen aan de reder. Eekels heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het laatste schip uit de serie van vier nieuwe olie/chemicaliën tankers die worden gebouwd voor de Zweedse reder Erik Thun AB.

De eerste tankers voor rederij Erik Thun AB werden bijna 20 jaar geleden door Ferus Smit gebouwd en door ons van een elektrische installatie voorzien. De tanker is, met voortstuwing op LNG en het “slow steaming” concept, volledig geüpdatet naar de eisen van de huidige tijd op het gebied van efficiency en ecologische footprint. De “Thun Empower” maakt deel uit van de eerste vier nieuwe tankers die de 20 jaar geleden geleverde tankers gaan vervangen.  

De installaties die het “slow steaming” concept mogelijk maken, hebben een boordnet van zowel 400V 50Hz als 440V 60Hz als gevolg.

De levering omvat onder andere:

  • 400/440V hoofd- en noodschakelbord
  • Marpower alarmeringssysteem
  • 450kW boegschroef motor voorzien van een Eekels frequency drive
  • As-generator en de lessenaars voor de brug en de machinekamer.

 

Naast de bekabeling en het installatiewerk voor eigen en voor installaties van derden, heeft Eekels ook de levering en installatie van de brandmeld- en verlichtingsinstallatie tot en met het fornuis en de zoeklichten verzorgd.

Stuur artikel door