Eekels I TBI levert bijdrage aan waterstofboot Alfa-college Groningen

Een team van 25 studenten van verschillende technische opleidingen aan het Alfa-College in Groningen heeft in de afgelopen maanden een waterstofboot gebouwd. Eekels heeft hieraan een bijdrage geleverd op het gebied van het ontwerpen en bouwen van de elektrische installatie en de besturings-/monitoring systemen.

Op 24 juni 2021 werd de boot “Admiraal” tijdens het New Energy Forum, traditioneel door Joos Ockels (weduwe van Wubbo Ockels), gedoopt in de vijver op het terrein van EnTranCe op het Zernike Campus te Groningen.

Eric Bueving I Manager Hydrogen Power Solutions was namens Eekels aanwezig en heeft met de studenten en docenten gesproken over multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende technische vakgebieden, de bouw van de boot, de uitdagingen die ze tegenkwamen en vooral ook de trots en het enthousiasme mogen ervaren van de studenten over het project.

Als dank voor de samenwerking kreeg Eric Bueving tijdens het event een aandenken aan de waterstofboot overhandigd door het team.

Van 22 tot 25 september 2021 vindt de Solar Boat Race plaats in Groningen. Het Alfa-College doet als eerste team mee aan de race in de nieuwe V10-waterstofklasse. Meer weten over de Solar Boat Race? Kijk op: http://www.solarsportone.org

 

 

Eekels wenst het team van Alfa-college veel succes toe in het behalen van hun doelstelling: het winnen van de V10 race!

Stuur artikel door