Eekels | TBI betrouwbare partner bij aanleg hoogspanningsinstallaties

Hoogspanning diverse schillers

Eekels | TBI heeft een goede reputatie met betrekking tot de aanleg en onderhoud van hoogspanningsinstallaties. Zo kregen we eind 2018 van een klant de opdracht om zijn hoogspanningsnet in een aantal fasen uit te breiden. Om deze uitbreiding te kunnen realiseren moest de bestaande 10kV aansluiting vervangen worden door een nieuwe 20kV aansluiting. Hiervoor was een nieuw inkoopstation nodig. Nabij dit station zijn door ons twee nieuwe 20/10,5kV transformatoren geplaatst met de nodige nieuwe kabelverbindingen tussen deze transformatoren en het bestaande hoogspanningsgebouw. Aan en bij het bestaande hoogspanningsstation zijn daarnaast diverse benodigde aanpassingen gerealiseerd.

Installatietechnisch was dit een zeer interessant project: in totaal zijn er meer dan 20 aluminium aders van elk 800 mm2 doorsnede (zie foto) gelegd. Deze aders vormen samen twee kabels die met vijf geleide boringen langs en onder waterpartijen en gebouwen zijn getrokken over een totale lengte van 400 meter.

Hoogspanningskabel

Het realiseren van een boring is altijd een spannende activiteit. De eerste boring van 150 meter was gelukkig meteen succesvol. Direct daarna zijn de andere vier dubbele boringen (is 4x2 stuks 200mm mantelbuis) uitgevoerd. De aanleg en aansluiting van de 10 en 20kV kabels heeft uiteindelijk een aantal maanden in beslag genomen. In december 2019 hebben we de 20kV zijde afgerond. Nu zijn we bezig met de laatste fase, namelijk het 10kV deel. Deze zal in mei 2020 in gebruik worden genomen.

Als Eekels | TBI worden we ondertussen gezien als een betrouwbare partner bij de aanleg en onderhoud van hoogspanningsinstallaties. De foto’s geven een impressie van de speciaal ingerichte bus en het gereedschap die wij inzetten bij de uitvoering van deze activiteiten.

Stuur artikel door