Eekels | TBI draagt bij aan oplevering speciale missie schip DH457

Onlangs is het DP1 geclassificeerde speciale missie schip “DB ABUJA” succesvol opgeleverd door scheepswerf De Hoop in Tolkamer. Wij zijn er trots op dat wij hieraan een bijdrage hebben geleverd. De ABUJA is het eerste schip van twee zusterschepen met nieuwbouwnummers DH 457, respectievelijk DH 459.                                     

Tijdens de proefvaart overtroffen de prestaties van de ABUJA de verwachtingen. Met het door Eekels Technology ontworpen en geïnstalleerd hybride aandrijfsysteem is het schip, met een lengte van 57.65 meter en twee hoofdmotoren van elk 2350 KW, in diesel direct modus in staat tot een kruissnelheid van 20 knopen. In de diesel elektrische modus is het schip in staat tot een laag brandstof verbruik over het gehele snelheidsbereik.

Voor dit schip heeft Eekels Technology de complete elektrische installatie ontworpen en geïnstalleerd, inclusief een DC dieselelektrisch hybride aandrijfconcept met een bi-directioneel netconvertersysteem om respectievelijk het AC-net (PTO) of het DC-schakelbord(PTI) te voeden. Om het brandstof verbruik en CO₂- emissies te reduceren, werd een relatief kleine diesel generator set geïnstalleerd die elektrische vaart op lage snelheden mogelijk maakt. Bouwnummer DH 459 bevindt zich momenteel in de afbouw en inbedrijfstellingsfase bij de werf van De Hoop in Foxhol en zal de ABUJA spoedig volgen richting Delfzijl voor het afwerken van het proefvaartprogramma op de Noordzee. Eekels Technology verheugt zich op de verdere samenwerking met De Hoop voor de bouw van high speed multipurpose schepen in Foxhol, Groningen.

Stuur artikel door