Eekels | TBI draagt bij aan succesvolle Mid Life Update van Zr.Ms. Luymes en Zr.Ms. Snellius

Eekels heeft de elektrotechnische werkzaamheden in het kader van de Mid Life Update van de Zr.Ms. Luymes en Zr.Ms. Snellius succesvol afgerond.

De Zr.Ms. Luymes en Zr.Ms. Snellius zijn hydrografische opnemingsvaartuigen (HOV), die als primaire taak hebben de zeebodem in kaart brengen. De Dienst der Hydrografie van de Koninklijke Marine maakt hiermee onder andere zeekaarten.

Eekels heeft in opdracht van en in samenwerking met Damen Shipyards Den Helder bijna twee jaar lang gewerkt aan de engineering, werkvoorbereiding en installatiewerkzaamheden aan boord van de twee schepen. Behalve onderhoud aan bekabeling en doorvoeringen is een aantal systemen compleet vervangen of gemoderniseerd zoals de telefoon-, navigatieverlichting-, brandmeld- en CCTV systemen.

De samenwerking tussen Damen en Eekels is voor beide partijen op een uitstekende manier verlopen.

William de Boer, (toenmalig) Project coördinator van Damen: “We zijn ons er bij Damen zeer van bewust dat je schepen niet in je eentje kan bouwen. Dat doe je in zijn algemeenheid met een team die niet alleen de expertise en ervaring heeft om de complexiteit van zaken te tackelen, maar ook de mindset heeft het adequaat uit te dragen in een kwalitatief goed stuk werk. Wat dat betreft hebben de medewerkers van Eekels bij de Mid Life Update (MLU) van de HOV’s indruk gemaakt”.

Hoewel het grootste deel van de bekabeling nog in goede conditie is en niet vervangen hoefde te worden, is er op beide HOV’s in totaal ruim 23 kilometer kabel vervangen.

Martin de Kroon, Projectleider E&I van Damen: “Met complexe schepen zoals de Zr.Ms. Luymes en Zr. Ms. Snellius heb je partijen nodig die het vak verstaan, die met weinig woorden vlot een weg vinden en zaken oplossen. Met het installatieteam van Eekels hadden we die ‘click’ en waren we beslist op het goede adres – dat was top!“

Dankzij de Mid Life Update kunnen beide schepen, die oorspronkelijk in 2003/2004 in gebruik zijn genomen, weer voor lange tijd ingezet worden door de Koninklijke Marine.

Stuur artikel door