Eekels | TBI draagt bij aan succesvolle proefvaart “Thun Blyth”

Op vrijdag 6 november jl. is de “Thun Blyth” bouwnummer FS459 na een succesvolle proefvaart vanuit de Eemshaven door Scheepswerf Ferus Smit Leer overgedragen aan de reder. Eekels heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het eerste schip uit de serie van twee nieuwe olie/chemicaliën tankers die worden gebouwd voor de Zweedse reder Erik Thun AB. 

Het betreft hier een tanker met een lengte van 80 meter en een capaciteit van 4900 m3 van het type NaabsaMax, dit staat voor “Not Always Afloat But Safely Aground”, de tanker kan veilig droogvallen tijdens laden/lossen in geval van extreem tijde verschil. De tanker is voorzien van elektrische ladingpompen waarvoor Eekels middels de Marpower Active Front End de aandrijving verzorgt net als de aandrijving voor de PTI en de boegschroef. Ook deze tanker is voorzien van installaties die het slow steaming concept mogelijk maken. Het schip heeft hierdoor een boordnet van zowel 400V 50Hz als 440V 60Hz.

De Eekels levering omvat o.a. een 400/440V hoofd- en noodschakelbord, het Marpower Automation System, Marpower drive cabinets voor de 275kW boegschroef, de 400 kW PTI en de acht stuks 96kW lading pompen, een 400 kW PTO/PTI machine en de cargo, navigatie, wing en GMDSS-lessenaars voor de brug. Naast de bekabeling en het installatiewerk voor eigen en voor installaties van derden heeft Eekels ook de levering en installatie van de brandmelding en de verlichtingsinstallatie tot en met het fornuis en de zoeklichten verzorgd. 

Onderstaande/bijgaande foto van de website van Thuntankers. 

Op Linkedin heeft MF shipping (verzorgt management voor Thuntankers) de volgende reportage geplaatst https://www.linkedin.com/posts/activity-6729382903005900800-9lw2 

Stuur artikel door