Eekels | TBI heeft ‘state of art’ productielocatie voor TKF succesvol opgeleverd

Vandaag, maandag 17 juni 2024, hebben Eekels en Mammoet succesvol hun inbreng in de nieuwbouw van de productielocatie van TKF in de Eemshaven opgeleverd. De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van TKF, Eekels en Mammoet. Onder de aanwezigen waren Chris Schepers en Bart Brom, de statutaire directie van Eekels, Alexander van der Lof, CEO van TKH Groep en Paul van Vuren, Managing Director van Mammoet.

TKF, een toonaangevende internationale producent en leverancier van kabels, richt zich op deze locatie op de productie van subsea-kabels voor de snelgroeiende offshore windmarkt. De nieuwe fabriek is ontworpen om de productiecapaciteit van TKF aanzienlijk te verhogen en biedt een belangrijke bijdrage aan de kwaliteits- en innovatiegerichtheid van het bedrijf in de offshore kabelindustrie.

In dit project heeft Eekels de piping en de elektrische en instrumentatie (E&I) werkzaamheden uitgevoerd voor de interconnecting scope van de diverse geïnstalleerde machines die gezamenlijk de volledige productielijn vormen. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om de meest complexe subsea-kabels te produceren, die essentieel zijn voor de offshore wind industrie.

De fabriek werd al in maart jl. operationeel en sinds die tijd heeft het TKF-team met succes drie stroomkernen geproduceerd. Deze kernen zijn voorzien van een unieke gelaste aluminium afscherming en een PE buitenmantel, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de kabels tot een maximum verhoogt.

We kijken met trots terug op een bijzonder prettige samenwerking en een succesvol project. Een dankwoord gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit geweldige resultaat.

Eekels | TBI

Vragen? Of meer weten over onze projecten? Neem contact met ons op!

TKF is een internationaal vooraanstaande producent en leverancier van kabels. Op de nieuwe locatie in Eemshaven worden kabels geproduceerd die essentieel zijn voor de offshore wind industrie, met een focus op subsea-kabels.
Over TKF
Eekels heeft de piping en E&I werkzaamheden voor de productielocatie uitgevoerd, waarbij zij verantwoordelijk waren voor de verbindingen tussen de diverse machines in de productielijn.
Over Eekels
Mammoet, bekend om hun expertise in zware hijs- en transportoplossingen, speelde een cruciale rol in de realisatie van de nieuwbouw van de productielocatie.
Over Mammoet

Stuur artikel door