Eekels | TBI heeft succesvolle proefvaart m.s. Shetland

Eekels ontving maart 2018 de opdracht van Scheepswerf Ferus Smit voor de elektrische installatie van een cement carrier, een kopie van de in 2015 en 2016 opgeleverde “Greenland” en “Ireland”. De Shetland is na de succesvolle proefvaarten in week 27 en 28 overgedragen aan de eigenaar.

Eekels heeft de gehele elektrische installatie gerealiseerd en geschikt gemaakt voor 50 en 60 Hz, zodat de asgenerator in bedrijf kan blijven bij “slow steaming”. Daarnaast heeft Eekels het gasdetectiesysteem ontworpen en geleverd en software ontwikkeld voor de aansturing van de “Master Gas Valve” van de LNG installatie voor de voortstuwing. Tijdens de proefvaart is deze ingeregeld door het inbedrijfstelteam van Eekels.

De Shetland is door Eekels uitgerust met een 2100A wal aansluit voorziening. Deze walaansluiting maakt het mogelijk om in geschikte havens zonder emissies de eigen lading (cement) te lossen. Daarnaast is op de Shetland gekozen voor de nieuwe Marpower automatiseringslijn van Eekels. Dit zeer flexibele systeem in opbouw en uitbreiding munt uit in bedieningsgemak.

Stuur artikel door