Eekels | TBI koploper in vergroening van de scheepvaart!

Eekels zet zich volop in voor duurzaamheid. Nieuwe, milieuvriendelijke technologieën, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het terugdringen van emissies, digitalisering, circulariteit en energie-efficiëntie staan hoog op onze agenda.

 

Eekels aan ZET: Zero Emission Technology

Binnen de energietransitie richt Eekels zich op het minimaliseren van emissies en het maximaal inzetten van slimme energieoplossingen. Al vanaf de klimaattop in Parijs in 2015, waarin een bindend klimaatakkoord werd gesloten, is Eekels aan ZET! Dat staat voor Zero Emission Technology, oftewel technologie gericht op NUL uitstoot.

 

Prijswinnend Modular Power Platform

Dit heeft onder andere geresulteerd in de ontwikkeling van een uniek, toekomstbestendig Modular Power Platform, waarbij schepen elektrisch gaan varen. Om die elektriciteit aan boord te genereren kunnen verschillende schone bronnen en groene brandstoffen gekoppeld worden aan slechts één systeem: ons Modular Power Platform!

 

Die schone bronnen zijn bijvoorbeeld schone generatoren, reformer technologie, redox flow batterijen, warmteterugwinning, zonnepanelen, windenergie, walaansluiting en elektrische opslagsystemen zoals batterijen. Om zonder uitstoot te kunnen varen zijn groene brandstoffen nodig zoals waterstof, methanol en ammoniak. De kern en het unieke van het Modular Power Platform is de baanbrekende technologie die Eekels ontwikkeld heeft om deze verschillende energiebronnen met elkaar te laten samenwerken en zowel wisselstroom (AC)- en gelijkstroom (DC)-systemen en alle overige toepassingen te integreren op één platform.

 

Green Shipping

De eerste schepen met het Eekels Modular Power Platform zijn inmiddels in de vaart en de resultaten overtreffen álle voorspellingen en verwachtingen. Meer weten? Kom dan langs bij de Eekels stand (1507) tijdens de Europort van 7 - 10 november 2023 in Ahoy, Rotterdam.

Stuur artikel door