Eekels | TBI levert belangrijke bijdrage aan “Thun Resource”

Eekels heeft deze week een succesvolle oplevering gehad van de E-installatie op de “Thun Resource” , een project dat de kracht van samenwerking en innovatie belichaamt.

De “Thun Resource”, met bouwnummer FS467, is het eerste schip in een serie van zes olie-/chemicaliëntankers die gebouwd worden voor de Zweedse reder Erik Thun AB. Met een lengte van 115m en een capaciteit van 9700 m3, is deze tanker een toonbeeld van maritieme techniek.

Bij Eekels hebben we de volledige elektrische installatie ontworpen en geleverd, een prestatie waar we bijzonder trots op zijn. Maar wat de “Thun Resource” echt onderscheidt, is de integratie van een door Marpower geleverd Multi Drive Cabinet. Deze DC-distributiekast, uitgerust met een PTI/PTH/PTO-generator en een 125A Shore-aansluiting, maakt een efficiënter energiebeheer aan boord mogelijk.

Daarnaast hebben we een Cargo Drive cabinet geleverd, dat de elektrische aandrijving van de ladingpompen verzorgt. Onze levering omvatte ook de engineering, installatie en inbedrijfstelling van een reeks systemen en apparatuur, waaronder een 440V hoofd- en noodschakelbord, het Marpower Automation Systeem, Marpower drive cabinets, een PTO/PTI/PTH as-generator, en de Cargo, Navigatie-, Wing- en GMDSS lessenaars voor de brug.

We hebben ook de bekabeling en installatiewerkzaamheden voor eigen installaties en installaties van derden verzorgd, evenals de levering en installatie van de brandmeldings- en verlichtingsinstallatie tot en met het fornuis en de zoeklichten.

Bij Eekels zijn we trots op onze bijdrage aan dit project en we kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de resterende tankers in deze serie. We wensen de bemanning van de Thun Resource een behouden vaart! Bij Eekels blijven we innoveren en grenzen verleggen in de maritieme sector. 

Meer weten? Neem contact met ons op!  

Eekels | TBI

A. Plesmanlaan 2 9615 TH Kolham

Stuur artikel door