Eekels | TBI levert eerste drive paneel aan Huisman voor twee 10.000 mt kranen

Volgend op de engineering, fabricage en commissioning van de drive panelen voor twee 10.000mt ‘tub mounted cranes’ voor het nieuw te bouwen kraanschip “SLEIPNIR” van eigenaar Heerema offshore services, is Eekels Technology B.V. er trots op te berichten dat het eerste drive paneel aan Huisman is opgeleverd.

Na een intensief samenwerkingstraject met Huisman heeft Eekels onlangs de testen van het eerste drive paneel in bijzijn van Huisman en eindklant Heerema afgerond. Op het eerste paneel uit de serie zijn o.a. de interne warmte huishouding en de rem weerstanden voor de kranen getest. De testen zijn uitgevoerd in een “real time” omgeving met generatoren, loadbank, rem weerstanden en koelwater units.

Om de uitgebreide test opstelling te kunnen realiseren, is door Eekels een test faciliteit gehuurd op een steenworp afstand van de fabricage hal, met voldoende ruimte voor de op te stellen equipment.

Het eerste van in totaal acht drive panelen volgt de reeds eerder opgeleverde 4 stuks 11 kV Hoogspanning schakelborden, 8 stuks 11/0,69 kV /12 pulse transformatoren (in semi 24 puls configuratie) en 4 stuks 11/0,44 kV distributie transformatoren. Levering van de overige zeven drive panelen in Schiedam staat sequentieel gepland voor de komende weken.

De aandrijfsystemen zullen worden geïnstalleerd in de door Huisman ontworpen en te fabriceren offshore hijskranen. Deze kranen worden de grootste offshore kranen, met per kraan een hijs capaciteit van 10.000mt op 48 m.

Stuur artikel door