Eekels | TBI levert "Egbert Wagenborg" op

Eekels | TBI heeft na een succesvolle proefvaart recentelijk de elektrische installatie van de m.s. “Egbert Wagenborg”, bouwnummer 850 KNS opgeleverd. Het schip van het type EasyMax, heeft een lengte van 149 meter en een breedte van 15,90 meter, met een lading capaciteit van 14.300 ton. Het is tevens ook het grootste ooit binnendijks gebouwde schip in het Noorden van Nederland. Opvallend is dat de accommodatie voorop is geplaatst. Hierdoor worden afmetingen van de ruimen gunstiger en wordt deklading beter beschermd tegen golfinslag van voren. Het bijzondere ontwerp resulteert in een zeer laag brandstof verbruik per ton lading, per nautische mijl.

De "Egbert Wagenborg"

Eekels | TBI heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd. De bruglessenaar is, in samenwerking met Alphatron, specifiek voor Wagenborg ontworpen en gebouwd in de werkplaats van Eekels. Naast de doordachte functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid is er ook veel aandacht aan de esthetische kant van de lessenaar besteed. De doelstelling is om de design lessenaar op diverse type schepen in Noord Nederland te gaan toepassen.

De m.s. “Egbert Wagenborg” is voorzien van de laatste en meest geavanceerde versie van het Eekels Marine Automation System. Dit systeem heeft een directe koppeling met het netwerk waardoor het benaderbaar is op meerdere plaatsen aan boord en vanaf de wal.

J.D. Doorduin – Managing Director Koninklijke Niestern Sander: “In zeer nauwe samenwerking met de rederij enerzijds en de noordelijke maritieme cluster van onderaannemers anderzijds , zijn wij er gezamenlijk in geslaagd om een radicaal nieuwe invulling te geven aan het droge lading schip; De proefvaartresultaten bevestigden onze hooggespannen verwachtingen en de feedback van de eerste reis van de Egbert Wagenborg was lovend. Een mooie start van een traject wat naar verwachting niet beperkt zal blijven tot dit bouwnummer.”

T. Klimp – Fleet Director Royal Wagenborg: “De Egbert Wagenborg is het eerste schip uit de EasyMax serie. Het is een innovatief eigen scheepsontwerp waarbij onder andere de kunst van het weglaten is toegepast. Met enkel essentiële scheepsuitrusting, door goed te kijken naar beladingsmogelijkheden en de accommodatie in het voorschip te verwerken, is een goedkoop en lichtgewicht schip ontstaan. Met een indrukwekkend laadvermogen van 14.300 ton en een ruimvolume van 625.000 cft verbreekt de Egbert Wagenborg alle records van vergelijkbare schepen die ooit zijn gebouwd in Noord-Nederland. De zeer lage weerstand door een optimale rompvorm, zowel boven als onder water, resulteert in een brandstofverbruik van slechts 9 t/d bij 11 knopen. Dit maakt de Egbert Wagenborg wereldkampioen efficiëntie en duurzaamheid in haar scheepsklasse. De Egbert Wagenborg heeft een netwerk waarop de meeste systemen benaderbaar zijn op diverse plaatsen aan boord. Ook zijn systemen bereikbaar vanaf de wal voor diagnostisering of storingshulp. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten, minimale down-time en betrouwbaardere dienstverlening. Kortom, Easy to build, Easy to operate and Maximum performance.”

Als Eekels feliciteren wij Koninklijke Niestern-Sander en Koninklijke Wagenborg van harte met dit energiezuinige en toekomstbestendige schip.

Volg onderstaande link voor een film van de m.s. “Egbert Wagenborg”: https://www.youtube.com/watch?v=gYR7eEyqfJA

 

Stuur artikel door