Eekels | TBI levert essentiële bijdrage aan ijsbrekende expeditiejacht La Datcha

Recent is de 77-meter lange SeaXplorer La Datcha vertrokken vanaf de Damen Yachting werf in Vlissingen. La Datcha, een combinatie van een luxueus superjacht en een expeditieschip, is onder andere voorzien van een heliport voor twee helikopters, een duikcentrum & decompressiekamer, een driepersoons onderzeeër, jetski’s en sneeuwscooters. Meest onderscheidend is de romp, die voldoet aan de Ice Class en IMO-Polar Code. Hierdoor kan het jacht zowel in tropische wateren, als voor expedities naar de Noord- en de Zuidpool ingezet worden. La Datcha biedt accommodatie aan maximaal 12 gasten en 25 bemanningsleden. Dankzij aanpassingen aan de brandstoftanks en het afvalbeheersysteem, kan er 40 dagen onafgebroken gevaren worden. Als onderdeel van de Tinkoff-collectie is La Datcha beschikbaar voor charter.

Eekels is verantwoordelijk voor de systeemintegratie van de elektrische installaties en de aandrijfsystemen, de stroom- en lichtverdeelkasten, de volledige verlichtingsinstallatie, het batterijsysteem, de frequentieregelaars, de shore converter van Marpower® en het Marpower® alarm- en monitoringsysteem inclusief brand- en gasdetectie. De luxe verlichting en domotica (interieurautomatisering) is volledig maatwerk.

La Datcha is grotendeels gebouwd op de Damen-werf in Galati (Roemenië). Eekels Romania verzorgde het staalwerk en de bekabeling van de elektrische installatie. La Datcha is voor de afbouw naar Vlissingen gesleept, waar het luxe interieur ingebouwd is. Ook heeft daar de commissioning inclusief de presentatie van de systemen aan Klasse plaatsgevonden.

La Datcha is het tweede jacht uit de Damen Yachting SeaXplorer klasse en Eekels is trots een essentiële bijdrage te hebben mogen leveren aan de realisatie van beide projecten (SeaXplorer 62 & SeaXplorer 77).

Eekels is Damen zeer erkentelijk voor de opdracht en het vertrouwen in onze technische expertise.

Stuur artikel door