Eekels | TBI levert FS443 op

Op donderdag 13 december jongstleden is de “Thun Eos” bouwnummer FS443 na een succesvolle proefvaart vanuit Delfzijl door Scheepswerf Ferus Smit Westerbroek overgedragen aan de reder. Eekels heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het eerste schip uit de serie van vier nieuwe olie/chemicaliën tankers die worden gebouwd voor de Zweedse reder Erik Thun AB.

De eerste tankers voor rederij Erik Thun AB werden bijna 20 jaar geleden door Ferus Smit gebouwd en door Eekels van een elektrische installatie voorzien. De “Thun Eos” is met o.a. voortstuwing op LNG en het “slow steaming” concept volledig geüpdatet naar de eisen van de huidige tijd op het gebied van efficiency en ecologische footprint.

De “Thun Eos” zal de eerste nieuwe tanker zijn die de 20 jaar geleden geleverde tankers gaat vervangen.  

De installaties die het “slow steaming” concept mogelijk maken, hebben onder andere een boordnet van zowel 400V 50Hz als 440V 60Hz. De Eekels levering omvat onder andere een 400/440V hoofd- en noodschakelbord, het Marpower alarmering systeem, de 450kW boegschroef motor voorzien van een Eekels frequency drive, een as-generator en de lessenaars voor de brug en de machinekamer. Naast de bekabeling, het eigen installatiewerk en installaties voor derden, heeft Eekels ook de levering en installatie van de brandmelding en verlichtingsinstallatie tot en met het fornuis en de zoeklichten verzorgd.

Foto: Kees de Vries

Stuur artikel door