Eekels | TBI levert Marpower Automation System t.b.v. refit vessel RollDock Sun

De RollDock Sun is een van de afzinkbare zware-lading-schepen van Roll-Group. Het schip gaat dokken in verband met noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Naast de standaard onderhoudswerkzaamheden staan ook de nodige verbouwingen en aanpassingen op het programma. Het Main Switchboard wordt gemodificeerd en er wordt een nieuw Ballast Water Treatment System (BWTS) geïnstalleerd.

Eekels heeft de opdracht gekregen voor het vervangen van het bestaande alarm- en monitoringsysteem door het Marpower Automation System (MAS). Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur zodat de benodigde werkzaamheden aan boord tot een minimum worden beperkt. De nieuwe Panel PC’s en netwerkcomponenten van het MAS vervangen de huidige alarminstallatie en integreren daarnaast ook het Ballast Control System, het Fuel Efficiency Monitoring system, het BWTS en het Power Management System.

Naast het automatiseringssysteem wordt ook het gehele hoofdschakelbord gemodificeerd en een BWTS geïnstalleerd. Gebhard Electro heeft de opdracht gekregen voor het vernieuwen van het hoofdschakelbord.

Eekels Technology B.V. en Gebhard Electro werken voor dit project zeer nauw samen om tot een optimaal resultaat te komen in deze korte periode.

Het dokken staat gepland voor begin volgend jaar en zal een doorlooptijd van ca. vier weken in beslag nemen.

Stuur artikel door