Eekels | TBI levert panelen TT-Circuit Assen

Eekels | TBI heeft in juni een bijzonder project opgeleverd. In 2017 ontving Eekels de opdracht van Van Gelder Kabel-,Leiding-, en Montagewerken B.V. voor de levering en assemblage van:

  • 69 stuks RVS buitenopstellingskasten, en
  • 66 stuks diverse (standaard) distributie en aansluitkasten

Voor de energieverdeling en data aansluitingen rondom het gehele circuit zijn de kasten van Eekels geplaatst. Met name de RVS kast is bijzonder, aangezien deze in eigen huis is ontworpen en gefabriceerd.

De opdracht maakt deel uit van een totale metamorfose van het circuit. Het project, “In de Startblokken naar 2021” genaamd, is inmiddels gestart en omvat onder meer de vernieuwing van de Haarbocht-, Winterdijk- en Stekkenwaltribune. Verder worden amusementspleinen aangelegd, gravel(zand) wegen achter de taluds geasfalteerd, invalidenvoorzieningen verbeterd en wordt er een netwerk aangelegd waarbij onder andere contactloos betalen bij de horeca mogelijk wordt.

Met name voor dit laatste is de gehele infrastructuur rondom het circuit over de kop gegaan. Zo is de energie voorziening ondertussen verzwaard, deels gevoed met energie van een zonnepanelenveld met 21.669 panelen en is er een glasvezel ringleidingnet aangelegd.

Stuur artikel door