Eekels | TBI modificeert hoofdschakelbord M.V. SeaMar Splendid

The main switchboard before the work.

Medio maart 2019 heeft Eekels de modificatie van het hoofdschakelbord van de m.v. SeaMar Splendid succesvol opgeleverd.

Het schip, gebouwd in 1986, is van oorsprong een Platform Supply Vessel (PSV). Later is het omgebouwd tot onderzoeks- en ondersteuningsvaartuig. Tegenwoordig wordt de m.v. SeaMar Splendid veelal ingezet bij duik- en onderhoudswerkzaamheden bij platformen in de Noordzee ten behoeve van de olie & gas-, telecommunicatie- en windmolenindustrie.

De modificatie was nodig omdat reservemateriaal van de oude installatie vrijwel onverkrijgbaar is, met als consequentie het niet meer kunnen waarborgen van een continue bedrijfsvoering.

The main switchboard during the work

Eekels heeft in het hoofdschakelbord de generatorvelden van drie hoofdgeneratoren alsmede een havengenerator compleet vernieuwd. Dankzij de nieuwe automaten, generatorbeveiliging, automatische synchronisatie en┬áload sharing, voldoen de generatorvelden weer aan de hedendaagse maatstaven. Daarnaast heeft Eekels noodstroomvoorzieningen getroffen, waardoor de leefbaarheid van de bemanning op een kosteneffici├źnte manier gewaarborgd is gebleven en alle overige werkzaamheden aan boord doorgang konden vinden tijdens de modificatie van het hoofdschakelbord. De werkzaamheden moesten uitgevoerd worden in een zeer kort tijdsbestek. Eekels is de uitdaging aangegaan en heeft de installatie conform planning en naar tevredenheid van de klant opgeleverd. Eekels wenst m.v. SeaMar Splendid en haar bemanning een behouden vaart.

Stuur artikel door