Eekels | TBI ontvangt opdracht voor Fast Yacht Support Vessel

In januari 2016 heeft Eekels van Damen Shipyards de opdracht gekregen voor de levering van de complete elektrische installatie van een Fast Yacht Support Vessel type 6911. Dit 69 meter lange schip is ontwikkeld voor de ultieme “super yacht support” toepassing. Het scheepsontwerp is van het model Sea Axe, waarvan Damen al vele schepen heeft gebouwd en opgeleverd.

Eekels Technology levert de complete elektrische installatie, waaronder de schakel- en verdeelinrichtingen, boegschroefaandrijvingen, automatisering, alarmering enz.. De installatie van de bekabeling en de inbedrijfstelling vinden plaats op de locatie van Damen in Gorinchem.

Het schip is ontwikkeld op basis van de hoge eisen van superjacht eigenaren zodat kan worden voldaan aan de vraag om meer uitrusting, bijboten, provisie, bemanning en een helikopter over de hele wereld beschikbaar te hebben. Het schip heeft een accommodatie voor 22 personen en de operationele vaarsnelheid is 20 knopen. Er is bovendeks en onderdeks ruimte voor opslag van bijboten en watersportuitrustingen. De helikopter kan in een hangaar onderdeks worden gestald.

Stuur artikel door