Eekels | TBI ontvangt opdracht voor installatie Hanse Eco

Na twee jaar intensief meewerken aan de ontwikkeling van de energiebesparende elektrische installatie - in nauwe samenwerking met Groot Ship Design en Arkon - ontving Eekels opdracht voor de basic engineering en het leveren van de elektrische installatie, de automatisering en het geïntegreerde CCTV-systeem van de Wilson Flex. De Wilson Flex is een Hanse Eco coaster en ontworpen op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen om de effecten van scheepvaart op het milieu te minimaliseren.

Het hart van de elektrische installatie wordt gevormd door de gelijkspanningsverdeling (DC-main switchboard) die wordt gevoed door een door de hoofdmotor aangedreven permanent magneet (PM) generator en/of twee hulpgeneratoren. De generatoren worden middels respectievelijk een Active Front End (AFE) inverter en twee gelijkrichters aangesloten op de DC-verdeling. Voor de boordnetverbruikers is een AC-schakelbord voorzien die wordt gevoed vanuit de DC-verdeling via twee 90 kW grid converters (DC/AC converters). De totale installatie is geïntegreerd in de DC-verdeling tezamen met de boegschroefdrive van 300 kW.

Voor zowel de automatisering als de CCTV-installatie maakt Eekels gebruik van het in eigen huis ontwikkelde MAS© platform. Dit zorgt voor een transparante systeemopzet met een hoge graad van integratie met als doel: het verlagen van de OPEX kosten. Hiervoor zijn er diverse intelligente systemen voorzien en is het Power Management Systeem (PMS) afgestemd op de optimale benutting van de generatoren en de hoofdmotor.

Deze opdracht past uitstekend in het portfolio van Eekels. Eekels rekent het optimaliseren van coasters tot één van haar speerpunten aangezien de ladingmarkt voor coasters onder druk blijft staan door de lage vervoerstarieven maar aan de andere kant moeten ze vernieuwen en vergroenen. Eekels levert hiervoor verschillende oplossingen die er op gericht zijn om de OPEX te verlagen tegen aantrekkelijke investeringskosten.

 

Stuur artikel door