Eekels | TBI ontvangt opdracht voor tweede Seaxplorer

Eekels is door Damen Shipyards Gorinchem gevraagd om de uitvoering van de elektrische installatie voor de nieuw te bouwen SeaXplorer 77 op zich te nemen. Dit in navolging van de SeaXplorer 62, waar Eekels begin 2017 opdracht voor heeft ontvangen.

De SeaXplorer 77 is een combinatie van een luxe superjacht en expeditieschip, dat volledig naar wens van de eindklant is ontworpen. Door de aanwezigheid van een duikcentrum, onderwaterhangar en drijvende heliport voor twee helikopters, is dit buitengewone schip geschikt voor heli-skiën, duiken en andere avonturen in tropische wateren dan wel in het poolgebied. De SeaXplorer 77 heeft accommodatie voor 12 gasten en 25 bemannings- of expeditieleden.

Eekels is onder andere verantwoordelijk voor de systeemintegratie van de elektrische installaties en de aandrijfsystemen, de stroom- en lichtverdeelkasten, de volledige verlichtingsinstallatie, het batterijsysteem, de frequentieregelaars, de shore converter en het Marpower alarm- en monitoringsysteem inclusief brand- en gasdetectie. De luxe verlichting en domotica (interieurautomatisering) is volledig maatwerk.

De bouw van het schip zal grotendeels plaatsvinden op de Damen werf in Galati (Roemenië). Eekels Romania verzorgt het staalwerk en de bekabeling van de elektrische installatie alsmede de commissioning inclusief de presentatie van de systemen aan Klasse. De afbouw vindt plaats bij superjachtbouwer Amels in Vlissingen. Als alles verloopt zoals gepland, wordt de SeaXplorer 77 in september 2020 opgeleverd.  

Stuur artikel door