Eekels | TBI start De Keizer Marine Engineering in Zaandam door

Eekels, een dochteronderneming van TBI Holdings, heeft op 1 november 2020 overeenstemming bereikt met partijen over een doorstart van het op 15 oktober jl. failliet verklaarde De Keizer Marine Engineering in Zaandam. Bij deze doorstart behoudt het grootste deel van de medewerkers van De Keizer Marine Engineering zijn baan.

Eekels heeft hiervoor gekozen omdat de activiteiten van De Keizer Marine Engineering zeer goed passen binnen de strategie van Eekels. Door deze doorstart wordt de positie van Eekels in het marktsegment van de superjachtbouw en haar positie in West-Nederland aanzienlijk versterkt. Vier grote werven staan achter deze doorstart.

De Keizer Marine Engineering is al sinds de oprichting in 1965 een familiebedrijf en een belangrijke speler als elektrische systeemintegrator op het gebied van de super jachtbouw. De onderneming realiseert projecten en voert onderhoud- en servicewerkzaamheden uit. De hoofdvestiging staat in Zaandam. Er zijn projectlocaties in onder meer Makkum, Amsterdam, Aalsmeer, Monnickendam, Alblasserdam, Kaag en Zwijndrecht. Qua klanten zijn Eekels en De Keizer Marine Engineering complementair. Qua kennis is De Keizer Marine Engineering vergelijkbaar met Eekels. Door de bundeling van krachten ontstaat er een bedrijf dat toonaangevend zal zijn in de M&O-sector in Nederland. Na de doorstart zal Eekels een substantieel hogere omzet realiseren met bijna 900 medewerkers.

Hendrik de Haan – algemeen directeur Eekels Technology B.V.
“Het verheugt mij dat wij De Keizer Marine Engineering onder de vleugels van Eekels doorstarten en dat daarmee het vakmanschap en de kennis van de mensen van De Keizer Marine Engineering behouden blijft en een belangrijk onderdeel gaat vormen van Eekels. Gezamenlijk kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Ik kijk uit naar een gezamenlijke succesvolle toekomst.”

Bart van Breukelen – Voorzitter Raad van Bestuur TBI
“De integratie van De Keizer Marine Engineering past uitstekend in de strategie van Eekels én TBI. We willen met onze ondernemingen groei realiseren in markten waar engineering en hoogwaardige technologie het verschil maken.”

Stuur artikel door