Eekels | TBI tewaterlating Esnaad 228

Op zaterdag 22 mei jl. is de “Esnaad 228” bouwnummer BN477 succesvol te water gelaten bij Scheepswerf De Hoop in Foxhol.

Het Platform Supply Vessel Esnaad 228 heeft een lengte van 70,4 meter en een breedte van 15,8 meter. De Esnaad 228 is het achtste schip van een reeks van tien waarvoor Eekels de opdracht heeft ontvangen. Eekels verzorgt de complete elektrische installatie, waaronder het hoofd- en noodschakelbord, MCC’s, diverse schakel- en verdeelinrichtingen, alle lessenaars bruggen, het alarm- en monitoringsysteem en alle frequentie regelaars inclusief motoren voor de twee stuks voortstuwingsschroeven en de drie boegschroeven.

De Esnaad 228 wordt gebouwd volgens het “design van de toekomst” en voldoet daarmee aan de hoogste internationale klasse notaties binnen zowel de operationele als de milieudoelstellingen. De tien schepen zullen gaan opereren in de olie- en gasvelden van de Arabische Golf voor de werkmaatschappij ESNAAD, welke een onderdeel is van de ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) groep.

Stuur artikel door