Eekels | TBI trots op bijdrage aan MV Porthos

Onlangs is het schip MV Porthos, vernoemd naar één van de drie musketiers uit het wereldberoemde boek van Alexandre Dumas, opgeleverd door de Chinese scheepswerf Zhejiang Zengzhou Shipbuilding aan reder Briese Shipping. MV Porthos is een 5.000 ton energie besparend multifunctioneel vrachtschip met een zogenoemde ‘open top’-notatie, waardoor extra hoge lading in het ruim vervoerd mag worden zonder dat de luikenkap hiervoor hoeft te worden afgesloten. Het is de eerste van vier schepen; de oplevering van de overige drie staat later dit jaar gepland. 

MV Porthos voor anker geladen met windmolen onderdelen © Briese Shipping BV

Eekels is trots op de bijdrage - het ontwerpen, leveren en inbedrijfstellen van de elektrotechnische installatie – die, in samenwerking met onze joint venture partner SaierNico, is geleverd. Onderdeel van de levering is de as-generator, boegschroefmotor, boegschroefdrive, alarmsysteem, brandmeldsysteem, telefoonsysteem, PA-systeem, een ‘water ingress’ systeem, CCTV-systeem, xenon zoeklicht, energie besparing systeem, paneelbouw en overig kleinmateriaal. De paneelbouw, waaronder het hoofdschakelbord, noodbord, distributiekasten en stuurhuislessenaar, is uitgevoerd door SaierNico.

Eekels ziet uit naar een verdere samenwerking met Zhejiang Zengzhou Shipbuilding, Briese Shipping en uiteraard SaierNico.

Stuur artikel door