Eekels | TBI trots op project Eneco Bio Golden Raand

Eekels | TBI is medio januari begonnen aan de uitbreiding van de Eneco Bio Golden Raand (BGR) plant in Delfzijl. De uitbreiding heeft tot doel om in het vierde kwartaal van 2016 stoom te kunnen leveren aan onder andere Akzo Nobel.

Het project sluit goed aan bij de strategie van Eekels om multidisciplinaire projecten uit te voeren in Noord-Nederland. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Eneco en Tebodin. Hierbij neemt Eekels de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en civiele werkzaamheden voor haar rekening. Op 19 april jl. is de eerste paal geboord in het bijzijn van vele genodigden. Hierop aansluitend zijn de resterende palen geboord, de civiele fundaties gestort en de pijpenbrug alsmede andere ondersteuningen gebouwd. Gelijktijdig zijn in onze werkplaats in Emmen de diverse pipespools geprefabriceerd, gecontroleerd en getransporteerd naar de projectlocatie in Farmsum. In juli is er begonnen om de eerste pipespools op hun plek te hijsen en de laatste lassen op site te maken. Gelijktijdig is ook de gehele E&I installatie door Eekels ontworpen en geïnstalleerd op locatie.

Dankzij de zeer goede samenwerking met Eneco en Tebodin alsmede de diverse onderaannemers en toeleveranciers heeft dit in geresulteerd dat Eekels op de afgesproken opleverdatum de sleutels van de LOTO boxen kon overhandigen aan Operations. Dit was dan ook het startsein voor de commissioning fase van het project.

Het commissioning team bestaat uit medewerkers van Eneco, Tebodin en Eekels. Elk met hun eigen kennis van het proces en installatie. Door deze gebundelde kennis krijg je een sterk team wat heeft geresulteerd in een veilige, snelle en beheerste inbedrijfstelling.

Eekels kan dan ook zeggen dat zij enorm trots is op dit resultaat en wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet in dit project. Dankzij jullie is het een succes geworden!

Stuur artikel door