Eekels | TBI verwerft Huisman opdracht

Kolham 22-06-2015

Eekels Technology B.V. is trots te berichten dat het van Huisman Equipment B.V. de opdracht heeft mogen ontvangen voor de aandrijfsystemen voor twee 10.000mt ‘tub mounted cranes’, te installeren op het nieuw te bouwen kraanschip NSCV (New Semi-Submersible Crane Vessel) van eigenaar Heerema (HOS - Heerema Offshore Services).

De opdracht omvat het ontwerp, de engineering, productie en het testen van de compleet uitgeruste aandrijfsysteem panelen inclusief de frequentie omvormers en de in huis geproduceerde waterkoelingsunits, alsmede de levering van de 12-pulse hoogspanning transformatoren (geconfigureerd als een semi 24 puls systeem), distributie transformatoren en 11 kV hoogspanning schakelborden.

De aandrijfsystemen omvatten in totaal 8 back-to-back panelen van ieder ongeveer 10 meter lengte. Levering van de units op de Huisman locatie in Schiedam staat gepland voor begin 2016.

De aandrijfsystemen zullen worden geinstalleerd in de door Huisman ontworpen en te fabriceren offshore hijskranen. Deze kranen worden de grootste offshore kranen, met per kraan een hijs capaciteit van 10.000mt op 48 m.

Eekels is er met name trots op dat zowel Huisman als Heerema hun vertrouwen hebben gesteld in de capaciteiten van Eekels als partner en specialist op het gebied van aandrijfsystemen voor dit prestigieuze project.

De opdracht vertegenwoordigt de grootste systeemopdracht voor Eekels tot nu toe voor een enkel schip, en markeert een nieuwe mijlpaal in de dynamische ontwikkeling van het bedrijf in haar positie als gewaardeerde partner in omvangrijke en complexe technische projecten.

Eekels Technology is al meer dan 100 jaar actief in de marktsectoren Marine & Offshore en Industrie & Infrastructuur. Met meer dan 550 werknemers voert Eekels projecten en onderhoud & service opdrachten uit op het gebied van engineering automatisering, electrotechniek en werktuigbouw.

Eekels Technology is lid van de TBI group.

Voor verdere informatie, kunt u contact opmemen met:
Dhr. Oscar Grooten
O.grooten@eekels.com | http://www.eekels.com/

Stuur artikel door