Eekels | TBI verwerft opdracht van Damen voor Seaxplorer

Eekels Technology B.V. heeft van Damen Shipyards Gorinchem de opdracht ontvangen voor de uitvoering van de elektrische installatie voor een SeaXplorer. De SeaXplorer is een indrukwekkende combinatie van een luxe superjacht en een expeditie schip, bestemd voor de avontuurlijke jachteigenaar die zijn grenzen letterlijk wil verleggen en varend de verste uithoeken van de wereld wil ontdekken.

De opdracht omvat onder meer het ontwerp en de levering van de verlichtingsinstallatie, inclusief het verlichtingsmanagement en bedieningssysteem. Het integrale alarm en monitoring systeem en de laagspanning wisselstroom verdeelinrichting behoren tevens tot de levering van Eekels. Het schip is uitgerust met een helikopter dek waarvoor Eekels de verlichting levert.

De bouw van het schip zal plaats vinden op de Damen werf in Galati Roemenië. Eekels Romania zal hierbij de montage en inbedrijfstelling van de elektrisch installatie verzorgen, inclusief het leveren en aanbrengen van al het staal en aluminium werk ten behoeve van de elektrische installatie (kabelbanen etc.).

De oplevering van het schip staat gepland in 2019.

Voor meer informatie zie http://seaxplorer.nl/home/

Stuur artikel door