Eekels | TBI voorloper op het gebied van duurzaamheid

Eekels is zich bewust van haar verantwoordelijkheid voor het leveren van een bijdrage aan een duurzame maatschappij. Hiervoor ontplooit Eekels zelfstandig en in samenwerking met klanten en andere stakeholders meerdere initiatieven.  Als elektrotechnisch specialist in de maritieme sector is Eekels nauw betrokken bij de ontwikkeling van een wereldwijde standaard voor High Voltage Shore Connection Systems (IEC 60092-510).

De implementatie ervan staat garant voor een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot. Innovatieve energieconcepten nemen binnen het dienstenpallet van Eekels een belangrijke plaats in. Eekels informeert haar klanten proactief, onder andere via het organiseren van energieseminars, over nieuwe technologieën en een bewuste aanpak om energie te besparen.

TU Delft Solar Boat Team

Eekels onderschrijft het belang van goede educatie en participeert in verschillende initiatieven om te komen tot een verbetering van het technisch onderwijs. Eekels is partner van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen, want: “Nieuwe energie vraagt om nieuwe energieprofessionals.”

Bovendien is Eekels een enthousiaste sponsor van het TU Delft Solar Boat Team. Op 29 en 30 juni 2018 vond de 3e wedstrijd van de Solar Sport One Race competitie plaats. In het Winschoterdiep, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Eekels in Kolham, kon het Solar Boat Team een snelle tijd neerzetten als gevolg van de hoge zon-intensiteit. Tijdens de races maakte de Support Crew gebruik van een Eekels bedrijfsbus om zich naar de verschillende Maintenance Spots te begeven. Klik hier voor een korte impressie van Dag 1.

Benieuwd wat Eekels voor u kan betekenen op het gebied van maritieme duurzame oplossingen? Neem dan contact op Ulco Hoekstra, Manager Sales Marine & Offshore.

Stuur artikel door