Eekels technologie vaart straks op het Great Barrier Reef

Eekels levert de elektrische voortstuwing (generatoren, motoren, schakelborden, drives en automatisering) voor een 69 meter lang DP2 AHT schip dat wordt gebouwd in Guangzhou in China.

Het schip zal worden gebruikt door de Australian Marine Safety Athority (AMSA) als “emergency towing vessel” en voor het plaatsen en onderhouden van navigatie hulpmiddelen op zee (denk hierbij vooral aan boeien).

De keuze van de werf (Yuexin in China) en de Engelse reder (Gardline) om Eekels de opdracht te gunnen is vooral te danken aan de expertise die Eekels heeft op het gebied van diesel elektrische voortstuwing en de snelheid en flexibiliteit waarmee Eekels dit project kan realiseren.

De motoren (2 maal 2,9 MW en 2 maal 560 kW) en generatoren (3 maal 2100 kW en 2 maal 550 kW) zijn al in China. De schakelborden worden geproduceerd in China door onze partner SaierNico. De drives en automatisering worden in Kolham gebouwd.

Eind december wordt het schip te water gelaten en in mei 2016 wordt de proeftocht verwacht.

Om deze ambitieuze planning te realiseren zullen de drives en het automatiseringssysteem per vliegtuig naar China worden vervoerd.

Stuur artikel door