Tewaterlating Symphony Provider

Op donderdag 9 maart jl. is de “Symphony Provider”, bouwnummer FS 434, succesvol te water gelaten bij Scheepswerf Ferus Smit Leer. De “Symphony Provider” is de tweede van een serie van twee Ecobox DP2 schepen voor rederij Symphony Shipping, is 125m lang en 18m breed.

Foto: Kees de Vries

Het schip is afgeleid van 6 Ecobox schepen voor dezelfde reder maar heeft als extra voorziening een DP2 (Dynamic positioning) installatie met een gecombineerde diesel-direct en dieselelektrische configuratie waarmee het schip exact op zijn plaats of koers gehouden kan worden.

Eekels heeft voor de FS433 en 434 de complete elektrische installatie ontworpen, geleverd en in bedrijf genomen. De installatie bestaat uit een 690V hoofdschakelbord, een 440V hoofd- en noodschakelbord, een automatisering systeem bestaande uit een power management en een alarmering systeem, drie stuks 1200kW boegschroef motoren voorzien van Eekels frequency drives, drie stuks 690V as-generatoren en lessenaars voor de brug en machinekamer.

Daarnaast heeft Eekels de bekabeling voor de installaties, de (LED)verlichtingsinstallatie en de brandmelding tot en met de zoeklichten en ruitenwissers verzorgd.

Stuur artikel door