Over ons (Profiel Eekels Technology)

Eekels is een elektrotechnisch en werktuigbouwkundig specialist, een innovatieve coproducent van elektrische concepten én een onafhankelijke systeemintegrator voor de Marine & Offshore en Industrie & Infra sectoren. Met meer dan 100 jaar aan kennis en ervaring, ruim 750 gekwalificeerde medewerkers, een wereldwijd partner- & servicenetwerk en state-of-the-art oplossingen, zet Eekels vol in op Zero Emission Technology.

Eekels aan ZET

Eekels zet zich volop in voor duurzaamheid. Nieuwe, milieuvriendelijke technologieën, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het terugdringen van emissies, digitalisering, circulariteit en energie-efficiëntie staan hoog op de agenda van Eekels. Met de afdeling Hydrogen Power Solutions (HPS) biedt Eekels oplossingen op het gebied van duurzame elektrische energiesystemen op basis van waterstof voor de maritieme sector, industrie en bebouwde omgeving Eekels aan ZET.

 

Marine & Offshore

Onze installaties vormen het hart en zenuwstelsel van alle toegepaste technieken aan boord. Eekels levert complete elektrotechnische installaties voor onder andere superjachten, commerciële schepen - onderverdeeld in offshore & wind, koopvaardij, cruises & ferries - en overheidsschepen. Als onafhankelijke systeemintegrator verzorgt Eekels het volledige traject: consultancy, projectmanagement, engineering, console- & paneelbouw in onze eigen werkplaats, montage & installatie op locatie, inbedrijfstelling, datameting & -analyse, service, onderhoud & remote support. Veelal zijn de volgende systemen onderdeel van onze levering: energieopwekking, energiedistributie, energiemanagement, elektrische voortstuwing, scheepsautomatisering, walstroomaansluiting, audio, video, IT, communicatie, beveiliging, verlichting en besturing. Eekels heeft niet alleen aanzienlijke ervaring met de bouw van nieuwe schepen, maar ook met conversies, kleine en grote refits, (milieu-)upgrades en levensduurverlenging. Refits & Conversies

Industrie & Infra

Ongestoord produceren met een maximaal rendement. Dat wil elk bedrijf. Logisch. Stilstand betekent immers productieverlies, kwaliteitsverlies, tijdverlies en daarmee extra kosten. Eekels helpt om het maximale uit machines en installaties te halen. Of het nu gaat om het ontwerp, bouw, installatie of het beheer van elektrotechnische installaties; wij hebben alles in huis! Eekels is onder meer actief in de volgende branches: energie, (petro)chemie, food & pharma, papier & karton, glas, recycling, beton & steen, waterwinning, machinebouw. Daarnaast levert Eekels diensten aan organisaties die het beheer voeren over bruggen & sluizen, stuwen & gemalen, waterzuiveringen & drinkwaterbehandeling. Eekels biedt oplossingen op het gebied van elektrotechniek, piping & mechanical, technische automatisering (met link naar Industrie & Infra).

Marpower

Marpower - een merknaam van Eekels - is specialist in het ontwikkelen en leveren van klantspecifieke oplossingen voor elektrotechnische vraagstukken voor schepen en superjachten op het gebied van spanningsconversie, aandrijftechniek en automatisering:

  • Marpower power convertors | energieconversiesystemen
  • Marpower drive systems | energieoplossingen voor voortstuwing & opslag
  • Marpower automation | scheepsautomatisering inclusief alarmering, monitoring & besturing
  • Marpower electronics | elektronicaproducten zoals signaalkolommen, noodtelegrafen & lampbewakingsmodules

De systemen en producten worden volledig in eigen beheer ontwikkeld, gebouwd, onderhouden en verkocht op marpower.com.

Marpower eXperience

Onder de merknaam Marpower eXperience levert Eekels hoogwaardige oplossingen voor audio, video, IT, communicatie, beveiliging, verlichting en besturing aan boord van superjachten. Eekels behoort tot de top van AV/IT leveranciers. Specifieke eisen, situaties en wensen worden vertaald naar volledig geïntegreerde, gebruiksvriendelijke én duurzame systemen om aan de klantbehoefte te voldoen. Binnenkort krijgt Marpower eXperience een eigen website; wordt vervolgd.

Onderdeel van TBI

TBI is een groep van techniek-, bouw- en infra-ondernemingen met hart voor de maatschappij. Twintig bedrijven die samen én los van elkaar de toekomst maken. Die de leefomgeving op duurzame wijze vernieuwen, inrichten en onderhouden. Met meer dan 6200 collega’s wordt gewerkt aan woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. Elke TBI-onderneming heeft een eigen cultuur en specialistische expertise. Ze opereren onder hun eigen naam, maar werken ook samen. Met een integrale (project)benadering, op basis van gedeelde kennis, worden zo toonaangevende resultaten bereikt. Deze werkwijze levert veel op: innovatie, slagkracht en synergie. De Klimaattrein is een nieuw maatschappelijk initiatief van TBI, bedoeld om vaart te maken op weg naar het Klimaatakkoord van Parijs. Met de TBI Klimaattrein wordt het 40-jarig bestaan van TBI gevierd en de noodzaak om samen – zéér up tempo – de klimaatproblemen aan te pakken onderstreept.