Profiel Eekels Technology

Eekels is ruim 110 jaar actief in de marktsegmenten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Met ongeveer 750 medewerkers voert Eekels projecten en onderhouds- & servicewerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. In Nederland heeft Eekels vestigingen in Kolham (hoofdvestiging), Zaandam, Emmen, Gorinchem, Delfzijl en Joure. Daarnaast heeft Eekels nog vestigingen in Kleve (Duitsland), in Galaţi (Roemenië) en op Mallorca en in Barcelona (Spanje) en representative offices in China en Vietnam.

Marine & Offshore

In de Marine & Offshore markt levert Eekels complete elektrotechnische installaties voor de volgende scheepstypen: luxe superjachten, passagiersschepen, onderzoeks- en marine schepen, koopvaardij en schepen die worden ingezet voor de offshore (waaronder wind). Als onafhankelijke systeem integrator verzorgt Eekels het gehele traject van engineering, panelenbouw, installatiewerk, inbedrijfstelling tot en met onderhoud en service. Veelal zijn de volgende systemen onderdeel van onze levering: elektrische aandrijfsystemen, walstroomaansluitsystemen en scheepsautomatiseringsystemen.

Industrie & Infra
De klanten van Eekels in het marktsegment Industrie & Infra zijn actief in de energie, petrochemie, chemie, voedings- en genotmiddelenindustrie, stro- & kartonindustrie, waterwinning en machinebouw. Daarnaast levert Eekels haar diensten aan organisaties die het beheer voeren over bruggen, sluizen en waterzuiveringen. Als onafhankelijke systeem integrator voert Eekels zowel projecten als onderhoudswerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. Eekels bezit specifieke expertise op het gebied van elektrische aandrijfsystemen, proces automatisering, systemen op het gebied van voorspellend onderhoud, airfin coolers en gespecialiseerde apparatenbouw.

Marpower

Onder de merknaam Marpower levert Eekels haar eigen oplossingen voor diverse elektrotechnische vraagstukken, te weten: elektrische aandrijvingsoplossingen (frequentie omvormers), walstroom aansluitsystemen, scheepsautomatiseringssystemen en diverse elektronica producten. Deze systemen worden voornamelijk toegepast in de scheepsbouw maar vinden ook hun weg in de industrie. Marpower staat voor state-of-the-art systemen en producten met een hoogwaardige service.

Marpower eXperience

Onder de merknaam Marpower eXperience levert Eekels haar eigen oplossingen voor Audio, Video, Informatie Technologie en domotica/verlichting. Deze oplossingen worden voornamelijk toegepast in de markt voor luxe superjachten. 

Onderdeel van TBI

Eekels is onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze fysieke leefomgeving vernieuwt, inricht en onderhoudt. Woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. In heel Nederland is ons werk te zien. Van kleine initiatieven tot grote, spraakmakende projecten. Voor publieke of private opdrachtgevers. De groep kenmerkt zich als een wendbare netwerkorganisatie met ondernemingen die allemaal beschikken over hoogwaardige specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. De ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken ook met elkaar samen. Voor opdrachtgevers leidt deze krachtenbundeling tot meerwaarde. Voor TBI vormt deze werkwijze een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie en synergie. Bovendien vergroten we zo onze slagkracht en expertise op het gebied van multidisciplinair ontwikkelen, bouwen en onderhoud.