Thun Britain

Deze week is de “Thun Britain” met bouwnummer FS462 na een succesvolle proefvaart vanuit de Eemshaven door Scheepswerf Ferus Smit Leer overgedragen aan de reder.

Eekels heeft de complete elektrische installatie ontworpen en geleverd voor het tweede schip uit de serie van twee nieuwe olie-/chemicaliën tankers die worden gebouwd voor de Zweedse reder Erik Thun AB.

Het betreft een tanker met een lengte van 80m, een capaciteit van 4900 m3 en van het type NaabsaMax, dit staat voor “Not Always Afloat But Safely Aground”. De tanker kan veilig droogvallen tijdens laden/lossen in geval van extreem tijde verschil. De tanker is voorzien van elektrische ladingpompen waarvoor Eekels middels de Marpower Active Front End de aandrijving verzorgt net als de aandrijving voor de PTI en de boegschroef.

Ook deze tanker is voorzien van installaties die het slow steaming concept mogelijk maken. Het schip heeft hierdoor een boordnet van zowel 400V 50Hz als 440V 60Hz.

De levering omvat de engineering, installatie en inbedrijfstelling van onder andere:

  • een 400/440V hoofd- en noodschakelbord
  • het Marpower automation systeem
  • Marpower drive cabinets voor de 275kW boegschroef
  • de 400 kW PTI en de acht stuks 96kW lading pompen
  • een 400 kW PTO/PTI machine
  • de cargo, navigatie-, wing- en GMDSS lessenaars voor de brug 

 

Naast de bekabeling en installatiewerk voor eigen installaties en installaties van derden, heeft Eekels ook de levering en de installatie van de brandmelding- en verlichtingsinstallatie tot en met het fornuis en de zoeklichten verzorgd.

Stuur project door