Systemen en Producten I&I

Aandrijfsystemen

Eekels heeft een jarenlange ervaring op het gebied van aandrijftechniek. Ervaring die, in combinatie met onze eigen fabrikaat frequentie omzetters, Eekels tot een uiterst flexibele partner maakt voor een veelvoud aan aandrijfsystemen in de industrie.

Eekels levert diverse aandrijfsystemen voor de procesindustrie en de chemische, olie en gas industrie. Een voorbeeld hiervan is het leveren van EExD frequentiegestuurde aandrijvingen. Daarnaast is Eekels een 'preferred vendor' van onder andere Shell en de NAM.

Frequentie omzetters

Al sinds 1976 is Eekels actief in de ontwikkeling van de EVE frequentieomzetter. Dit product, dat volledig in Nederland wordt geproduceerd, maakt een uiterst nauwkeurige aansturing van elektromotoren mogelijk. Hierdoor kan in elk proces optimaal gebruik gemaakt worden van de elektromotor door het nauwkeurig regelen van snelheid en koppel. Deze optimale afstemming van het proces in combinatie met de hoge efficiëntie van de EVE frequentie regelaar zorgen voor een zo optimaal mogelijk energieverbruik.

De EVE frequentie regelaars hebben o.a. de volgende kenmerken:

  • Vermogensbereik: 5,5kW tot 2500kW 
  • Spanningsbereik: 400V tot 690V AC of 560V tot 975V DC 
  • Frequentiesturing: 0,01 tot 200,0 Hz 
  • Interface: Profibus-DP / MODBUS-RTU / Ethernet, etc. 
  • Input: 6-pulse, 12-pulse, Active Front End, etc
Leaflet frequency converter (pdf, 182.58 KB) PDF